Το μπόουλινγκ στην Ελλάδα πρωτοεμφανίστηκε σε αίθουσα του ξενοδοχείου Αροllοn Palace στο Καβούρι το 1972 και την ίδια χρονιά κατασκευάσθηκε η πρώτη αίθουσα μπόουλινγκ στον Προφήτη Ηλία του Πειραιά, που λειτουργεί ακόμη και σήμερα.
Το 1974 λειτούργησε η δεύτερη αίθουσα μπόουλινγκ στην Αθήνα και από τότε το άθλημα άρχισε την άνοδό του.
Δειλά-δειλά στην αρχή ξεφυτρώναν νέες αίθουσες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Ηράκλειο και Αλεξανδρούπολη, ενώ από τα μέσα της δεκαετίας του 90, το άθλημα εξαπλώθηκε ραγδαία σε όλη την Ελλάδα.

Σήμερα υπάρχουν πάνω από 50 αίθουσες διάσπαρτες σε όλη την επικράτεια και 60 σύλλογοι.

Οι πολλοί φίλοι του μπόουλινγκ που άρχισαν να ασχολούνται με το άθλημα ιδρύουν το 1974 τον Πανελλήνιο Αθλητικό Σύλλογο Μπόουλινγκ ( ΠΑΣΜ ) με 48 ιδρυτικά μέλη και αμέσως αναγνωρίζεται από την Διεθνή Ομοσπονδία Μπόουλινγκ ως αρμόδιος φορέας το μπόουλινγκ στην Ελλάδα.
Στον Σύλλογο αυτό συσπειρώθηκαν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες με αποτέλεσμα η Ελλάδα να συμμετέχει σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα. Το 1983 αρχίζουν σε κάθε αίθουσα μπόουλινγκ να ιδρύονται τοπικοί σύλλογοι με σκοπό τη ίδρυση μιας Ομοσπονδίας, γεγονός που γίνεται πραγματικότητα την επόμενη χρονιά, το 1984, και κατατίθεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών το καταστατικό της Ομοσπονδίας με τη συμμετοχή 12 συλλόγων ως ιδρυτικών μελών από επτά πόλεις της Ελλάδας.

Το όνειρο των αθλητών είναι πλέον γεγονός, η Ελληνική Ομοσπονδία Μπόουλινγκ ιδρύεται τον Ιανουάριο του 1985 και τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου γίνονται οι πρώτες αρχαιρεσίες για ανάδειξη Δ.Σ. και εκλέγεται ο Γιώργος Μπαρδής πρώτος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας .Εκτοτε Πρόεδροι της ΕΟΜ διετέλεσαν οι Βασίλης Χαρτοφύλλης, Δημήτρης Γεωργίου,Αλέξανδρος Τζούνης, o Αθανάσιος Καλαμαράς, ενώ Πρόεδρος σήμερα είναι ο Αγγελος Τσουρούπης.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Μπόουλινγκ αρχίζει να οργανώνει Πανελλήνια πρωταθλήματα Κύπελλα Ελλάδας, Ατομικούς αγώνες και να αυξάνει συνεχώς τον αριθμό των αθλητών και αθλητριών που έχει στην δύναμή της. Το Ελληνικό Μπόουλινγκ αρχίζει να συμμετέχει με ταυτότητα πλέον σε Διεθνείς αγώνες με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Το 1988 στην πρώτη εμφάνιση της Εθνικής Ομάδας στo Κύπελλο Εθνών Ευρώπης η Eλληνική ομάδα βραβεύεται ως η καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα της τελευταίας εικοσαετίας.

Τo 1990 η Πολιτεία πιστεύοντας στην αναγκαιότητα της ύπαρξης του Ελληνικού Μπόουλινγκ αναγνωρίζει την Ελληνική Ομοσπονδία ως φίλαθλο Ομοσπονδία και την περιλαμβάνει στον προϋπολογισμό της.

Σήμερα η ΕΟΜ έχει να καμαρώνει για δύο πρωταθλητές Ευρώπης, ανδρών, τον Κώστα Σακελλαρίου το 1993 και τον Γιάννη Σταθάτο το 2009, τον Πρωταθλητή Ευρώπης Νέων 2013 Μιχάλη Τσιμπλακάκη για τα χρυσά μετάλλια των αγοριών στα Πανευρωπαικά Νέων το 2007 και 2009, το χάλκινο της Εθνικής ανδρών στο Πανευρωπαικό την ίδια χρονιά, για αθλητές και αθλήτριες με μετάλλια σε Πανευρωπαικούς αγώνες, όπως ο Δημήτρης Καρέτσος και η Νατάσσα Ροβιθάκη αλλά και πολλά μετάλλια σε διεθνείς αγώνες όπως οι Μεσογειακοί κλπ.